Ενημέρωση φυσικών προσώπων

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Στη SELECT, αναγνωρίζοντας την ανάγκη προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων όλων μας και με αφορμή το νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ ή GDPR) λαμβάνουμε αποτελεσματικά τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών, των συνεργατών και των εργαζομένων μας. 

Η ενεργή και δυναμική συμμετοχή όλων των εργαζομένων της SELECT στο Πρόγραμμα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων εξασφαλίζει τη διεξαγωγή, σε τακτική βάση, ελέγχων της απόδοσης του προγράμματος, καθώς και τη διαρκή βελτίωση του επιπέδου προστασίας των προσωπικών δεδομένων που έχει στην κατοχή της η εταιρία.

Πως η SELECT συλλέγει και χρησιμοποιεί τα δεδομένα μου;

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, τα προσωπικά δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία από την SELECT, μόνο για συγκεκριμένο και σαφώς ορισμένο σκοπό και αποκλειστικά με τη συγκατάθεση του φυσικού προσώπου. Για το λόγο αυτό, σας παρέχουμε τις ακόλουθες πληροφορίες: 

Μας παρέχετε άμεσα (και με αυτόν τον τρόπο δίνετε τη συγκατάθεσή σας) αυτά τα δεδομένα όταν χρησιμοποιείτε τους ιστότοπους, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας ή αλληλεπιδράτε μαζί μας (δίνοντας και με αυτόν τον τρόπο τη συγκατάθεσή σας), για παράδειγμα, δημιουργώντας έναν λογαριασμό ή επικοινωνώντας μαζί μας. Με τη δημιουργία αυτού του λογαριασμού συμφωνείτε ότι μπορούμε επίσης να λάβουμε δεδομένα καταγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράτε με τους ιστότοπους, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας. Για παράδειγμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τεχνολογίες όπως τα cookies. 

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε περιλαμβάνουν το όνομα, το φύλο, το όνομα επιχείρησης, τη θέση εργασίας, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό τηλεφώνου, τις πληροφορίες σύνδεσης (λογαριασμός και κωδικό πρόσβασης), τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες πιστοποιητικών κ.λπ., ανάλογα με τον τρόπο αλληλεπίδρασης με την SELECT για παράδειγμα, τον ιστότοπο που επισκέπτεστε ή τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε. 

Η SELECT θα επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με τις απαιτήσεις των εφαρμοστέων νόμων και κανονισμών σε κατάλληλη νομική βάση, συμπεριλαμβανομένων:

  • Επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για την εκπλήρωση της σύμβασης όταν ανταποκρινόμαστε σε μια αίτηση παροχής υπηρεσιών.
  • Επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων με τη συγκατάθεσή σας.
  • Επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για την εκπλήρωση των νομικών μας υποχρεώσεων.

Τι είναι τα cookies και γιατί τα συλλέγει η SELECT ;

Για να διασφαλίσουμε ότι ο ιστότοπός μας λειτουργεί σωστά, ενδέχεται μερικές φορές να τοποθετήσουμε ένα μικρό κομμάτι δεδομένων που είναι γνωστό ως cookie στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας. Ένα cookie είναι ένα αρχείο κειμένου που αποθηκεύεται από έναν διακομιστή ιστού σε έναν υπολογιστή ή μια κινητή συσκευή. Το περιεχόμενο ενός cookie μπορεί να ανακτηθεί ή να διαβαστεί μόνο από το διακομιστή που δημιουργεί το cookie. Το κείμενο σε ένα cookie αποτελείται συχνά από αναγνωριστικά, ονόματα τοποθεσιών και ορισμένους αριθμούς και χαρακτήρες. Τα cookies είναι μοναδικά για τα προγράμματα περιήγησης ή τις κινητές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε και επιτρέπουν στους ιστότοπους να αποθηκεύουν δεδομένα όπως οι προτιμήσεις σας.

Στους ιστότοπούς μας χρησιμοποιούμε cookies για τους ακόλουθους σκοπούς:

  • Λειτουργικά cookies: Τα λειτουργικά cookies είναι cookies τα οποία σας εξασφαλίζουν μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία περιήγησης. Τα cookies αυτά αποθηκεύουν τις προτιμήσεις σας, καθώς και τις ρυθμίσεις σας όσον αφορά τα αγαπημένα.
  • Cookies επιδόσεων: Για σκοπούς παρακολούθησης των επιδόσεων, χρησιμοποιούμε cookies για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη χρήση των δικτυακών μας τόπων από τους επισκέπτες με στόχο, αφενός την ικανοποίηση περισσότερων αναγκών των επισκεπτών και τη βελτίωση του περιεχομένου των δικτυακών μας τόπων και αφετέρου, τη διευκόλυνση των δικτυακών μας τόπων. Για παράδειγμα, ένα συγκεκριμένο cookie μας βοηθά να μετράμε τον αριθμό των μοναδικών επισκεπτών, ενώ κάποιο άλλο εντοπίζει τις σελίδες που είναι πιο δημοφιλείς.

H ενεργοποίηση των cookies δεν είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του ιστοτόπου, αλλά μέσω αυτών θα έχετε δυνατότητες για καλύτερη φυλλομέτρηση. Μπορείτε να διαγράψετε αυτά τα cookies ή να αποκλείσετε την πρόσβαση σε αυτά, αλλά εάν το κάνετε ορισμένα χαρακτηριστικά του ιστοτόπου ίσως να μη λειτουργούν ικανοποιητικά.

Οι πληροφορίες που σχετίζονται με τα cookies δεν χρησιμοποιούνται για να σας ταυτοποιήσουν προσωπικά και έχουμε τον έλεγχο των δεδομένων. Τα cookies δεν χρησιμοποιούνται για σκοπούς άλλους από αυτούς που περιγράφονται στο κείμενο αυτό.

Μπορείτε να ελέγχετε και/ή να διαγράφετε τα cookies ανάλογα με τις επιθυμίες σας. Μπορείτε να διαγράψετε όλα τα cookies που βρίσκονται ήδη στον υπολογιστή σας, όπως και να ρυθμίσετε τους περισσότερους φυλλομετρητές κατά τρόπο που να μην επιτρέπουν την εγκατάσταση cookies. Ωστόσο στην περίπτωση αυτή, ίσως χρειαστεί να προσαρμόζετε εσείς από μόνοι σας ορισμένες προτιμήσεις

Πως προστατεύονται τα δεδομένα μου;

Στην SELECT εργαζόμαστε καθημερινά για να εξασφαλίσουμε ότι τα προσωπικά δεδομένα που λαμβάνουμε :

  • Τίθενται σε επεξεργασία με νόμιμο, δίκαιο και διαφανή τρόπο
  • Συλλέγονται αποκλειστικά για συγκεκριμένους και νόμιμους σκοπούς
  • Είναι επαρκή, σχετίζονται με τον σκοπό για τον οποίο τα συλλέγουμε και περιορίζονται στα απαραίτητα
  • Είναι ακριβή και ενημερωμένα
  • Διατηρούνται αποκλειστικά εντός του καθορισμένου χρονικού πλαισίου και όχι περισσότερο
  • Τίθενται σε επεξεργασία με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων

Ποια είναι τα δικαιώματά μου;

  • Το δικαίωμα πρόσβασης

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ενημερωθείτε από εμάς για τα προσωπικά σας δεδομένα που διατηρούμε, και να έχετε πρόσβαση σε αυτά

  • Το δικαίωμα στη διόρθωση δεδομένων

Έχετε τη δυνατότητα να απευθυνθείτε σε εμάς για να διορθώσουμε τα δεδομένα που είναι ανακριβή.

  • Το «δικαίωμα στη λήθη»

Εφόσον δεν μας υποχρεώνει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο να διατηρήσουμε τα δεδομένα που διατηρούμε και σχετίζονται με εσάς, μπορείτε να μας ζητήσετε να τα διαγράψουμε.

  • Το δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων

Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαβιβάσουμε τα δεδομένα σας σε άλλο φορέα

  • Το δικαίωμα στην εναντίωση και στον περιορισμό της επεξεργασίας

Σε περίπτωση που διαφωνείτε με τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα μπορείτε να αιτηθείτε τη διακοπή ή τον περιορισμό της επεξεργασίας

  • Το δικαίωμα άρσης συναίνεσης

Έχετε το δικαίωμα να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας στην επεξεργασία των δεδομένων σας ανά πάσα στιγμή

Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την φόρμα αίτησης και 

Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις σχετικά με την προστασία των δεδομένων σας, μπορείτε να στείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και θα απαντήσουμε σε αυτές το συντομότερο δυνατόν και όχι αργότερα από ένα μήνα 

Σας παροτρύνουμε να δείτε την Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων της εταιρίας μας πατώντας εδώ 

Εάν έχετε επιφυλάξεις για την ορθή υποστήριξη των δικαιωμάτων σας από την SELECT, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μέσω του site https://www.dpa.gr , να στείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή φαξ στο 210 6475628 

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×